Založ si blog

Dnes všetci obviňujú všetkých

„Radosť“ čítať, počúvať a pozerať dnešné média! Všetko je nepodstatné, podstatný je Kotleba. A pritom Kotleba nič nezmení.

Najzaujímavejšie na celej veci je však to ako politické špičky, ale aj všetci tí politologickí mudrlanti a novinári kydajú obvinenia krížom krážom jeden na druhého, druhý na tretieho… Všetci dávajú ruky preč. Nik nie je zodpovedný, vždy je zodpovedná a vinná samozrejme tá DRUHÁ strana – oponenti.
Všetci analyzujú, mudrujú, hmkajú, ochkajú a dvíhajú varovné prsty, že čo sa nám to tu stalo. No čo? Zvolili sme Kotlebu. Riadne a demokraticky. Vyjadrenia pána Freša, že je to „porážka demokracie“ znejú dosť trápne a hlúpo. Porážkou demokracie by bolo ak by samotné voľby neboli demokratické. Ale oni boli. Mali sme kandidátov, ktorí splnili podmienky a bola aj kampaň (a hlavne antikampaň), ktorá bola demokratická a aj samotný volebný akt bol v poriadku. Až na to, že občania si zvolili Kotlebu. Toto už demokratické (podľa Freša) nie je.
Ďalšia správa dnešného dňa vraví o tom ako aktivisti pripravujú protest proti zvoleniu Kotlebu. Chápu, že bol zvolený demokraticky, ale chcú vyjadriť svoj nesúhlas. Noooo… a kde boli tí aktivisti pred voľbami? Prečo neprotestovali a neapelovali na občanov vtedy? A prečo nešli na námestia podporiť druhého (aj keď tiež nie nejlepšieho) kandidáta. Teraz sa budú ozývať všetci bojovníci za ľudské práva. Teraz sa ozvú možno aj cigáni, lebo sa začnú obávať. Možno dostaneme nejakú nótu z EÚ. No a? Veď je všetko podľa „demokratických“ pravidiel.
A nakoniec „úžasná“ analýza pána Javúrka. Vraj katastrofa! Keď som videl titulok, myslel som si, že sa čosi stalo. Voľajaká tragédia či čo. A on len takto pomenoval to, že sme si demokraticky zvolil jedného z kandidátov.

Fígeľ kydá na Fica, Fico na Fígeľa a Freša a postupne si to medzi sebou pohadzujú ako horúci zemiak. Každý z nich sa kdesi v pozadí tuší a aj vie, že toto by mohol byť začiatok ich konca. Že ľudia už majú tých ich naťahovačiek akurát dosť. Že toto čo sa stalo je len prvý výkrik obyčajného voliča aby sa zobudili a konečne niečo s týmto prehnitým oligarchickým systémom niečo urobili.
Kotleba samotný to nenapraví. Kotleba je len symbol. On sám ako človek je len krikľún silný medzi svojimi ťažkoodencami. Ako politik sa buď prispôsobí alebo nezapadne a vypadne z „hry“. Kotleba ani nezmení systém sociálnych dávok, ani nebude mať právomoci na separáciu cigánov. A nyvyše ak nebude mať podporu poslancov VUC, tak nespraví abolútne nič. Neopraví ani meter vytlčenej cesty… Môže len zobrať megafón a ísť kričať na námestie, aby zase oblbol nejakých nevybúrených adolescentov a krvichtivých maniakov.

Včerajšie voľby však ukázali, že u voliča je naozaj sila a že i hoci len pár hlasov dokáže narobiť riadny vietor na politickej scéne. Čo tak pri najbližších voľbách vyrobiť riadnu búrku?

Otvorený list pánovi Beblavému.

15.03.2016

Vážení pán Beblavý! Som voličom strany Sieť a tiež jedným z tých, ktorí vás “krúžkovali”. Chcel by som sa vám pripomenúť, ako váš volič, aby ste nezabudli aj na moje záujmy a dovolím si tvrdiť, že sú to záujmy veľkej skupiny vašich voličov. Ak pokladáte za zradu na voličoch to, že vaša strana vstúpi do koalície so Smerom, tak vám chcem povedať, že ja sa [...]

Pozor na želania, mohli by sa splniť.

05.02.2016

V čase eskalácie ukrajinskej krízy, keď Krym prešiel pod správu Ruska a na východe Ukrajiny začínali prvé ozbrojené zrážky, prebehla v Slovenskom rozhlase diskusia o situácii na Ukrajine, v ktorej sa analytici a politológovia vyjadrovali aj k osobe a postaveniu Putina. V rámci rozoberaných možností riešenia situácie a medzinárodnej krízy padol aj nápad, že by sa západ [...]

Byť prezidentom všetkých občanov je ťažké

20.08.2015

Tak nám náš pán „JaDámDoPoriadkuZdravotníctvo“ zase raz ukázal ako je to vodu kázať a víno piť. To sme sa napočúvali v predvolebnej kampani ako tu dá do poriadku to čo najviac trápi občanov a oháňal sa zdravotníctvom a zdravotnou starostlivosťou ako svojou bojovou vlajkou. Darmo mu oponenti vyčítali, že z prezidentského postu nič nezmení, darmo sme my, [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 37181x
Priemerná čítanosť článkov: 2860x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy